De Tukker

Ik wil wat doen deze zomer. Wat kan ik doen deze zomer? Ik moet wat doen deze zomer. Wat kan ik doen deze zomer?

Inhoudsopgave

  1. Wat kan ik doen deze zomer?

Nu horen we u denken: Zomer in Twente? Jazeker! Deze zomer zijn er tal van evenementen in Twente. En wij hebben ze overzichtelijk voor u op een rijtje gezet, zodat u zelf kan onderzoeken waar uw voorkeur naar uit gaat. Deze zomer in Twente.

Zoover1

Wat kan ik doen deze zomer?

Hanna van Hendrik
Hanna van Hendrik is een groots theaterspektakel. Uitgevoerd door acht acteurs, dertig figuranten, een vierkoppige live band (Her Majesty) een zangkoor, tien ballerina’s, een motorclub en zes koeien! 

Op het terrein van Vliegveld Twenthe staan diverse foodtrucks. Zin in een complete middag of avond uit?? Het terrein is 1.5 uur voor aanvang van de voorstelling open. Bij de diverse foodtrucks zijn populaire gerechten te verkrijgen, waarin producten uit de streek worden gebruikt. Een aanrader! 

In Hanna van Hendrik zijn toeschouwers gedurende drie seizoenen onderdeel van het leven van boerin Hanna en haar familie. Ze zijn erbij als Hanna verliefd wordt en trouwt, als ze kinderen krijgt, als ze terecht komt in de roerige jaren zeventig waarin de boeren in Tubbergen in opstand komen, en ze zijn erbij als ze verplicht wordt om haar boerderij te verkopen. Hanna van Hendrik is een familiekroniek over vrees voor verandering, hechte familiebanden en liefde en wordt uitgevoerd door 8 acteurs, 50 amateurspelers- en koorleden, 4 muzikanten, 10 ballerina’s, een motorclub én 6 koeien. 

Voor de voorstelling wordt Hangar 11 van Vliegveld Twenthe omgetoverd tot een boerenerf met stallen, koeien, trekkers en een motorcrossbaan. Er staan 3 immense decors waar het publiek van tribune naar tribune loopt. Hoogtepunten worden meegevierd, moeilijke momenten meebeleefd, u zit als het ware bij Hanna aan de keukentafel. Het einde van deze unieke voorstelling zal niemand onberoerd laten. Kan Hanna haar nieuwe toekomst omarmen of houdt ze vast aan haar verleden? 

Vergeten Twentse Lente ©musicalweb E1678551030384 890x450Na de succesvolle speelperiode in de zomer van 2019, 51 voorstellingen, 48.000 bezoekers, is Hanna van Hendrik deze zomer terug. De voorstelling is een initiatief van actrice Johanna ter Steege (o.a. bekend van de Beentjes van Sint Hildegard) geboren en getogen in Twente. Het was haar droom een eerbetoon te brengen aan de mensen in deze regio, onlangs kreeg zij daarvoor de onderscheiding De Zilveren Haring 2021.

Gesproken in Twents dialect en Nederlands! 

Museum No-Hero30726625 328611974331971 6226065960437022720 O Museum No Hero Paginabeheer Huisregels 202102251212251
Twentse Lusthoven, tuinontwerp en tuinbeleving in de 19e-eeuw. Een tentoonstelling over kasteeltuinen in de Hof van Twente. Landgoed Twickel ligt nagenoeg tegenover museum No Hero, Landgoed Weldam in Markelo en Landgoed Het Nijenhuis in Diepenheim. De afzonderlijke kasteeltuinen zijn redelijk bekend maar door ze in het licht te zetten van de 19e eeuw is wel heel bijzonder.

Tuinbelevenissen in de 19e eeuw

Twente wordt weleens het landgoed van Nederland genoemd. Voor de gemeente Hof van Twente gaat dat nog eens extra op. De landgoederen zijn talrijk en hun tuinen en parken geven ons in alle seizoenen het geschenk van groen, ruimte en rust. In Museum No Hero opent op 1 mei 2022 een boeiende tentoonstelling over de tuinen van Twickel, Weldam en Nijenhuis in de 19e eeuw. Onder de titel Twentse lusthoven maken we kennis met de ontwerpgeschiedenis van de drie lusthoven, die meer verwantschap blijken te vertonen dan we misschien zouden denken. Samen geven ze een prachtig beeld van de tuin- en landschapsmodes van de 19e eeuw. Voor de tentoonstelling is schitterend archiefmateriaal uit de drie kastelen verzameld, aangevuld met tuinsieraden en meubelen uit de 19e eeuw.

Henny Kuiper 50 jaar olympisch kampioen
Op de boerderij waar Hennie geboren is (Erve Kuiper), is een permanente expositie ingericht over de hoogtepunten uit zijn wielercarrière onder de naam Hennie Kuiper Wielermuseum. Foto’s, trofeeën en medailles brengen u terug naar de jaren dat Kuiper inkleuring gaf aan de wielersport in Nederland en vele rondes, klassiekers en kampioenschappen in het buitenland. Ook kunt u hier de fietsen bewonderen waarop hij destijds zijn overwinningen behaalde. De expositie is ingericht in een ambiance die weergeeft hoe hij destijds is begonnen en zijn loopbaan heeft opgebouwd.

Downloaden (1)Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Hennie Kuiper tijdens de Olympische Spelen in 1972 in München Olympisch kampioen werd. ‘De mooiste overwinning uit mijn carrière’, zegt Hennie.

Het Hennie Kuiper Wielermuseum staat het hele zomerseizoen (7 april tot 1 oktober) in het teken van dit gouden jubileum. In een speciale expositie in combinatie met tal van activiteiten op wielergebied op regionaal en landelijk niveau laten we u met ‘het goud van toen en het goud van nu’ kennismaken. Een uniek project, want Hennie is de enige Nederlandse wielrenner die ooit goud heeft gewonnen op de individuele wegwedstrijd.

Combineer dit leuke uitje om op één van de leukste plekjes in Twente een heerlijk ijsje te eten.

Twentsiliaans genieten in Denekamp
IJsboerderij De IJskuip is een ijssalon op een unieke plek; namelijk op het erf van een boerderij! Al genietend van u ijsje kunt u op het erf van de Familie Kuiper allerlei dieren bewonderen; zo lopen er kippen, konijnen, koeien en varkens (met schattige biggetjes!) op deze boerderij. Genoeg te zien dus!

Zandsculpturen Kasteel Warmelo Diepenheim
Topkunstenaars uit verschillende landen maken elk jaar opnieuw verbazingwekkende zandsculpturen in de Engelse tuin rondom kasteel Warmelo. Dit keer is het thema Nederlandse gebruiken en gewoonten. Voor jong en oud een wonderlijk uitje!

Zandsculpturen Foto Klaas Kwint

Heel veel zand
In totaal staan er meer dan twintig uitgehouwen zandsculpturen in de tuin van kasteel Warmelo. Kunstenaars uit Nederland, Italië, Ierland, Rusland en Amerika zijn er dagen druk mee geweest. Het resultaat is verbluffend! In totaal is er maar liefst zo’n 950 kubieke meter zand in verwerkt.

Wandelen en speuren
Naast de zandsculpturen kunt u een mooie wandeling maken door het park, met o.a. beelden, een vogeltuin en vijverpartijen.

Het park is geopend elke dinsdag t/m zondag van 10.30 – 16.30 uur.

Boergondische fietstocht
Culinair genieten en ontspannen fietsen, een geslaagde combinatie die mogelijk is in de Schatkamer van Twente! Onderweg is er genoeg te ontdekken en te proeven en neem je o.a. rustpauzes bij klompenmakerij Koop, ijsboerderij ’t Loaboerke, boerderijwinkel de Veldmaat en fruitboerderij ’t Duvelshofke en als afsluiter genieten van een hapje en drankje op het terras bij ’t Kruisselt. Zo kunt u de inspanning perfect combineren met ontspanning!

De afstand van deze route is ca. 30 kilometer en laat u kennismaken met het Boergondische buitengebied van De Lutte en Losser. Geniet van de prachtige natuur, bosrijke omgeving en natuurlijk de mooie en bijzondere plekjes om even te pauzeren. De route is beschikbaar van woensdag t/m zaterdag.

Elektrokartocht Arboretum Poort Bulten.
Iedereen kan lekker van de natuur genieten, ook als u minder mobiel bent. Natuurmonumenten gaat met de elektrokar over de paden in Arboretum Poort Bulten.

20180821 042

Uniek
Arboretum Poort Bulten is een unieke locatie in Twente. In opdracht van textielfabrikant Gelderman startte architect Springer meer dan 100 jaar geleden met de aanleg van dit park. Inmiddels zijn er 1000 bomen- en heestersoorten, verdeeld over 2500 exemplaren. Later legde men een poelenlandschap aan met een populierenweide.

Alle kleuren van de regenboog.
Vanuit u stoel geniet u van de meest bijzondere kleurenpaletten: diep roze rhododendrons, paarse lupinen, witte margrieten en gele lissen. Natuurlijk ontmoet u ook hun trots, de mammoetboom en laten ze u bij de kwekerij zien hoe ze zelf bomen kweken met hun eigen grondstoffen.

De tocht wordt elke dinsdag gereden en duurt ongeveer een uur en ter afsluiting kunt u genieten van een kop koffie of thee bij Schenkerij Poort Bulten. Een kop koffie of thee is bij de prijs inbegrepen.

Siepelmarkt Ootmarsum 
Het centrum van Ootmarsum wordt op donderdag 28 juli, 4 augustus en 11 augustus omgetoverd tot een gezellige markt met krampjes voor oude ambachten, de Boerenbruiloft en kindermarkt. 

D16322a4 9d7c 3f1e 8e40 E716488c0252Traditiegetrouw wordt het mooie, historische centrum van Ootmarsum op de laatste donderdag van juli en de eerste twee donderdagen van augustus, omgetoverd in een gezellige markt. Bijzondere kramen in pittoreske straatjes, oude ambachten, verrassende optredens, originele muzikanten en gezellige terrasjes, nodigen jong en oud uit voor een bezoek. Ook de Boerendansers zijn weer van de partij. Vanaf 12 uur dansen ze door de straten, “meuten” zij de bezoekers en nodigen ze uit voor de Twentse Boerenbruiloft, waarbij het officiële gedeelte rond 16 uur plaatsvindt op het Kerkplein. 

De Siepelmarkt zou de Siepelmarkt niet zijn als zij haar bezoekers niet zou blijven verrassen. Een langer parcours dan vorige jaren voert langs oude ambachten, er is een warenmarkt en er zijn standwerkers.  

De Boeskool is lös 16 t/m 21 augustus
Het Oldenzaalse zomerfeest ” De Boeskool is Lös”, met 170.000 bezoekers, maakt zich op voor de 50e editie. Grootser, diverser en gezelliger dan ooit tevoren! 

5 dagen lang is Oldenzaal in de ban van het zomerfeest. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat is er voor jong en oud van alles te beleven. Zo zijn er o.a. extra koopavonden, een braderie met 250 stands, culinaire hoogstandjes, diverse sportactiviteiten, een kinderrommelmarkt, straatartiesten, het Boeskool Megapark, veel gezellige terrasjes, de handwerkmarkt, de kunstmarkt en nog heel, héél veel meer!

Naast alle activiteiten is er ook dit jaar weer veel aandacht voor muziek, show & dans. 

Twente ballooning Oldenzaal 
Vier dagen lang stijgen er dagelijks zo’n 35 heteluchtballonnen én special shapes op vanaf Het Hulsbeek in Oldenzaal. Een unieke belevenis die u nooit meer zult vergeten. Niet alleen omdat u onmeunige ballonnen in de vorm van een bij, schildpad of brandweerauto van dichtbij zien opstijgen. Maar ook omdat Twente Ballooning, met haar vuurwerkshow, Nightglow, fair, oldtimershow, een compleet én verrassend event is. 

6390c7d6f18255c850c62429e9dc2665 700x700

Op woensdag 24 tot en met zaterdag 27 augustus 2022 vindt de volgende complete editie van Twente Ballooning plaats. In het allereerste jaar waren er slechts tien ballonnen en enkele honderden toeschouwers. In de loop der jaren meldden zich piloten uit alle delen van de wereld en werd het aantal deelnemende ballonnen groter. Ook de publieke belangstelling nam explosief toe. In 1991 verhuisde het Twentse Summer event naar Recreatiepark het Hulsbeek in Oldenzaal, ook toen werd de naam gewijzigd in Twente Ballooning.

Bruegheliaans Festijn, Losser, 26, 27 en 28 augustus 
Het fraaie Dinkelplaatsje Losser (gelegen tussen Oldenzaal en de Duitse grens) gaat traditiegetrouw weer drie dagen lang terug in de tijd van de meester-schilder Pieter Brueghel de Oude (± 1525 – 1569). 

6e8ec011 7695 325d 85e8 213acbd09ba1Dit grootschalige festijn met zo’n 100.000 bezoekers is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste en bekendste evenementen in de regio en… ver daarbuiten. Artiesten en groepen uit heel het land en zelfs België laten de middeleeuwen volop herleven. 

Wie kent niet de bijzondere taferelen van de meester-schilder, waarbij lugubere en zotte vertoningen vaak de boventoon voeren. Dus eten, drinken en feesten als echte ‘Bruegheliaan’ tussen bedelaars, melaatsen en vechtersbazen is een unieke ervaring. Uiteraard zullen de marskramers en troubadours niet ontbreken in het sfeervolle decor dat Losser deze dagen biedt. 

Met o.a. Bruegheldorp met ambachten & straattheater, (kinder)kramerie, kinderfestijn, optredens, livemuziek, etc.  

Oldtimerdag Saasveld & Twents Oldtimer Festival 2022
De Oldtimerdag Saasveld zal net zoals alle andere jaren gehouden worden op de 4e zondag van Juni, 26-06-2022!

Ieder jaar staan er rond de 120 auto’s en vrachtwagens te pronken op het oldtimer terrein in Saasveld. De oudjes vanaf 1918 keurig bij elkaar, evenals de Amerikanen, legervoertuigen en de wat jongere oldtimers.

0f023e7e 4a16 39e8 Bc0c 95cadd3fb181

Naast de auto’s staan er zo’n 400 trekkers. De deelnemers komen lang niet allemaal uit Nederland, zon 20% van de deelnemers komt uit Duitsland. Het trekker aanbod is dus zeer groot te noemen, voor elke liefhebber wat wils. Lanz Bulldogs, Guldners, Holders, oude Deutzen en Massey Fergusons, en nog veel meer merken.

Stoommachines en Stationaire motoren zorgden ervoor dat veel zwaar en tijdrovend handenarbeid door deze machines werd vervangen. Veel van deze machines belanden op de schroothoop. Op de oldtimershow in Saasveld zijn echter perfect gerestaureerde machines van groot tot klein te bewonderen.

Ieder jaar rond half augustus wordt er op traditionele wijze rogge gemaaid. De rogge wordt in de winter opgeslagen, om tijdens de oldtimershow de rogge te dorsen zoals in vroegere tijden gebeurde. En dan zijn er ook nog een aantal andere activiteiten die u kunt bezichtigen, zoals oude ambachten, waar u een klompenmaker aan het werk ziet, of het beslaan van paarden, midwinterhoorn maker of een oude smederij, ook is er nog een touwslagerij, een kantklosser en zijn er boekbinders. Verder is er een grote onderdelenbeurs en zijn er miniaturen te bewonderen.

Op zondag 4 september 2022 verandert de rand van het Twentse Tilligte in een heus festivalterrein. Dan is het weer tijd voor Tractors & Cars. Rond de klok van 11.00 uur start het festival met de oldtimershow. Naast de grote show van alle soorten voertuigen, zijn er oude ambachten actief te bewonderen, zoals dorsen, maïs hakselen en houtzagen.

Terug naar overzicht

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen