• Weggestopt tussen bossen, vennen en heide ligt de Schaapskooi Stroothuizen. Het gebied lijkt zo weggelopen uit een sprookje. Schapen lopen er vrij rond en nostalgische lekkernijen maken van een bezoek een feest. Stroothuizen biedt rust en ruimte in deze stressvolle en drukke wereld. De Schaapskooi staat op een van de mooiste plekjes van Twente.
  • Ootmarsum had altijd al veel… mooie galeries, gezellige cafeetjes, leuke winkels, vriendelijke mensen, geweldige kunstmarkt, sfeervolle winkelstraatjes, monumentale panden, bronzen beelden op elke straathoek, gastvrije hotels en b&b’s, sfeer…maar nog geen glasblazer! Een demonstratie van Mark is een absolute tip!
  • Burg Bentheim is niet zomaar een kasteel. Wat ‘Versailles’ is voor Frankrijk, dat is de reusachtige burcht in Bad Bentheim voor Nedersaksen. Geen mierzoet pronkpaleis, maar een stevig ommuurd vestingcomplex op de rotsen hoog boven het kuuroord zelf. Kasteel Bad Bentheim is al bewoond in de elfde eeuw.
  • Shiitake kwekerij Masselink in Tilligte is gespecialiseerd in het kweken van biologische shiitake. De shiitake wordt gekweekt via een unieke en biologische kweekwijze. Het grootste deel van de shiitake wordt geleverd aan groothandels, maar zelf kunt u in het Kleinste winkeltje van Twente uw shiitake inslaan!
  • Raw Milk Company in De Lutte maakt als enige in Nederland rauwmelkse kefir. Inmiddels hebben ze daar o.a. yoghurt, hangop en jus de lait aan toegevoegd. Natuurlijke producten die eerlijk en gezond zijn, voor mens en dier.
  • Het Palthe Huis in Oldenzaal is het woonhuis van de familie Palthe. Johannes Palthe, een predikant en grootgrondbezitter, kocht in de 18e eeuw de voormalige stadsboerderij die in de 17e eeuw was verbouwd tot een deftig woonhuis. Drie generaties Palthe hebben in het Palthe Huis gewoond, totdat in 1928 de kleindochter van Johannes Palthe, Gulia Palthe, overleed en het huis een museum werd.
  • Fietsen in Twente.. U moet het echt eens meemaken wanneer u in de gelegenheid bent. Bij Knooppunt 19 genieten we van de prachtige diversiteit aan bomen in Arboretum Poort Bulten en het gezellig Theehuis. Bij Knooppunt 68 worden we verrast door het bordje “Koffie – vrije gift”. Waar vind je dat nou nog? In Twente dus.. Nabij Knooppunt 18 verbazen we ons over de afmeting van de bedstee in het Klöpkeshoes.
    Twente: Zoveel te ontdekken!
  • In het Twentse Delden vind je Landgoed Twickel. Verken dit historische landgoed van 4300 hectare te voet of op de fiets en geniet van de natuur om je heen. Volg bijvoorbeeld de ‘Umfassungsweg’, een wandelroute van elf kilometer lang door glooiende weilanden, bossen en heidevelden.
  • In de schitterende bosrijke omgeving tussen Markelo en Diepenheim is het eeuwenoude Landgoed Weldam te vinden. Het kasteel en tuinen zijn omgeven door bossen, akkers, weilanden, monumentale boerderijen en karakteristieke lanen. Heerlijk om te wandelen of fietsen! En waarom op de terugweg niet het schattige, kunstzinnige en kleinste stadje van Twente Diepenheim bezoeken?

Bekijk hier de Mini-gids ‘Tijd zat in Twente’ informatie met de leukste locaties, routes, evenementen en een kaart van de omgeving: