Arboretum Poort Bulten

Linda Kampman

Trotste Bomenpartner

Inhoudsopgave

  1. Vanaf dit jaar is Hotel 't Kruisselt Trotse Bomenpartner van Arboretum Poortbulten!
  2. Bezoek zelf ook Arboretum Poort Bulten

Vanaf dit jaar is Hotel ’t Kruisselt Trotse Bomenpartner van Arboretum Poortbulten!

Een historisch bomenpark en een later aangelegd poelenlandschap vormen samen de basis voor het unieke Arboretum Poort Bulten. Je treft hier 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen verdeeld over 1000 soorten. Uniek om te beleven en elk jaargetijde heeft iets bijzonders. In de herfst een kleurenexplosie en in de lente en zomer een bloesem- en bloemenparadijs. Margrietenvelden, orchideeën en zoemende bijen. Met een beetje geluk spot je zelfs een ijsvogel. Echt genieten!

Door Simone Damhof-Wienk, Boswachter De Lutte, maart 2024 Bomenpartner
“Vanaf 2016 hebben Linda en Jeroen Kampman de leiding over Hotel ’t Kruisselt. We zijn overburen. We delen niet alleen de Bentheimerstraat, maar ook een passie voor de prachtige omgeving die onze regio te bieden heeft.
Oorspronkelijk was ’t Kruisselt een villa van een textielfabrikant zoals veel hotels en landhuizen in de omgeving. Nu is het een hotel met golfbaan, zwembad, prachtig zonneterras en een sfeervolle lounge. Gasten die op pad willen kunnen hun hart ophalen in de omgeving. De Tankenberg op loopafstand en arboretum Poort Bulten om de hoek. Ook een perfecte locatie voor een zakelijke bijeenkomst trouwens, dat zeg ik even uit eigen ervaring. Ruime en lichte ruimtes.
We zijn dan ook heel erg blij dat zij bij willen dragen aan het beheer van het unieke 1000-bomenpark. Ooit ook aangelegd door een textielfabrikant…. en zo is de kring weer rond. Gisteren brachten we het bijbehorende Bomenpartner-boompje.”

Bezoek zelf ook Arboretum Poort Bulten

In Arboretum Poort-Bulten is het in alle jaargetijden een kleurrijk feest. De bomen in dit park komen uit alle werelddelen! Hoewel het park 130.000 bezoekers per jaar telt is het een oase van rust. Slingerende paadjes geven na elke bocht een nieuw uitzicht en bijzondere bomen en heesters dwingen je even te stoppen en te kijken. Vanuit de vogelkijkhut spot je soms de ijsvogel. Daar word je vanzelf stil van.

Deze route gaat over halfverharde paden en is daarom ook goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel en wandelaars met rollators of buggy’s. Het ommetje begint bij Schenkerij Poort-Bulten. De route is gemarkeerd met gele pijlen. Langs de route staan meerdere bankjes.

Meer lezen over het programma? Dit betekent het om Bomenpartner te zijn.

Terug naar overzicht

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen