Boeken Bellen
Beschikbaarheid laden
Check beschikbaarheid

Appeltaart met Mark en Lieke

In ’t Kruisselt worden de appeltaarten op grote platen gebakken, het zijn dus meer plaattaarten dan een ronde appeltaart. Maar uiteraard is de appeltaart in het rond net zo lekker dan in vierkante vorm. Om de befaamde appeltaart van Mark en Lieke te maken neme men:

  • 0,5 kg harde wenerdeeg
  • 1,5 kg appels (bv. Elstar of Jongagold)
  • 112 gram rozijnen
  • 37 gram gekruimelde cake
  • 75 gram kristal suiker
  • 37 gram abrikozen jam
  • 7 gram kaneel
  • 11 gram citroensap

Heeft u alle ingrediënten bij de hand? Dan gaan we aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 150 graden
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis
  • Snijdt de appels brunoise (in kleine blokjes)
  • Pak een grote mengkom
  • Meng de appelblokjes, rozijnen, de verkruimelde cake, suiker, jam, kaneel en het citroensap door elkaar
  • Laat de mix rusten in de koeling
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 4 mm
  • Vet de bakplaat of het bakblik in en bestuif deze met bloem
  • Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat of het bakblik
  • Verdeel de appelmix hierover
  • Decoreer met het overgebleven deeg
  • Strijk het deeg op de appelmix in met geklutst ei
  • Bak de appeltaart 45 minuten op 150 graden in de oven

Klaar? Smullen maar!

 

Terug naar overzichtBoek direct bij het hotel, telefonisch of online en u betaalt nooit reserveringskosten!
't Kruisselt
Twente
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann
20220508