01. Hotel Golf 2

Nicole Nijhuis

10 keer vakantie in Twente

Inhoudsopgave

  1. 1. Er is zo veel meer dan u denkt
  2. 2. Kortere reistijden
  3. 3. Je zult veel over Twente leren
  4. 4. Het is budgetvriendelijker
  5. 5. U kunt vrienden maken die dichterbij wonen
  6. 6. Twente heeft hele mooie Natuurgebieden
  7. 7. De toeristische plekken zijn ook een bezoek waard
  8. 8. U kunt uw fiets meenemen
  9. 9. Je kunt meerdere korte reisjes maken
  10. 10. Je hoeft de Nederlandse gastronomie niet te missen

Als we aan de zomervakantie denken, denken we natuurlijk vaak aan stranden in Spanje, de Zwitserse Alpen of roadtrips door Amerika. Voor velen is de zomervakantie het moment waar we het hele jaar voor gespaard en naartoe geleefd hebben. Maar waarom zou u zich druk maken om vignetten in het buitenland, vliegreizen die wel of niet doorgaan of een taal die u niet geheel machtig bent. Twente is ook mooi! En we kunnen hier u gerust laten voelen alsof u in het buitenland bent. Zo praten we met liefde goed plat Twents, gedragen we ons graag anders dan Hollanders en is de omgeving hier adembenemend mooi dat het nét voelt alsof u tóch in het buitenland bent! Nog niet overtuigd? Lees onze 10 redenen waarom u net zo goed vakantie in Twente kunt vieren.

6. Fietsen Lente Herfst 1

 

1. Er is zo veel meer dan u denkt

Onze streek mag dan wel klein zijn, maar we hebben vele natuurgebieden, een dialect, rivieren en beekdalen. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dit is waarschijnlijk al reden genoeg voor een vakantie in eigen land. Wedden dat u nog niet alles heeft gezien in Twente?

2. Kortere reistijden

Een van de voordeligste redenen voor een vakantie naar Twente is de korte reistijd Twente klinkt misschien ver weg, maar het ligt voor de meeste Nederlanders op nog geen twee uur rijden. U verliest dus geen kostbare vakantietijd in de auto op de Franse snelwegen.

3. Je zult veel over Twente leren

Hoe goed kent u Twente nu eigenlijk? Tijdens uw reis naar Bali heeft u waarschijnlijk prachtige boeddhistische tempels bezocht en in Rome heeft u alles geleerd over de Romeinse geschiedenis. Maar wat weet u eigenlijk over de geschiedenis van de Twentse cultuur? Hoewel verre reizen geweldig zijn, is er nog zoveel te leren.

Ook over de Nederlandse gastronomie valt er nog veel te leren! Proef bijvoorbeeld een Twentse Krentewegge. Het zijn dan misschien geen Spaanse tapas, maar minstens net zo lekker.

4. Het is budgetvriendelijker

Doei dure vliegtickets! Een vakantie in eigen land kan voor de portemonnee een stuk voordeliger zijn dan een vliegvakantie naar de Middellandse Zee of een ander continent. Minder reiskosten, geen nadelige wisselkoersen en als Nederlander zult u niet zo snel in dure grappen voor toeristen trappen.

5. U kunt vrienden maken die dichterbij wonen

Een van de leukste aspecten van reizen is het maken van nieuwe vrienden onderweg. Maar tijdens reizen in andere landen, maakt u ook vaak vrienden die ver weg wonen en die u waarschijnlijk niet meer heel vaak zult zien. Een vakantie in eigen land biedt u de kans om nieuwe mensen te leren kennen die op hoogstens een paar uurtjes rijden zullen wonen.

6. Twente heeft hele mooie Natuurgebieden

Het Twentse landschap is uniek. Dat zegt iedereen van zijn eigen omgeving, maar voor Twente is het gewoon waar. Neem het coulisselandschap. Een feest om naar te kijken. Zet meteen u andere zintuigen aan het werk, want er is ook nog eens van alles te ruiken en te horen. Door dit glooiende Twentse landschap zijn er fiets- en wandelpaden aangelegd. Zo komt u overal langs: bossen, heidevelden, grafheuvels, zandverstuivingen, rivieren, beekjes, houtwallen, graanvelden, sjieke landgoederen, antieke boerderijen, schilderachtige dorpjes… Klinkt wel érg paradijselijk, vind u niet?

7. De toeristische plekken zijn ook een bezoek waard

Heeft u Ootmarsum al eens bezocht? Of bent u al naar het Rijksmuseum Enschede geweest? Leer meer over de geschiedenis of bewonder kunstenaars van eigen bodem in een van de vele musea.

8. U kunt uw fiets meenemen

Niemand is zo gek op fietsen als wij en Twente is de ideale bestemming voor een fietsvakantie. Mooie, comfortabele fietspaden en niet te veel heuvels, wat wilt u nog meer? Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. Als u ze met elkaar verbindt heeft u maar liefst 2500 km fietsmogelijkheden voor u liggen, waarvan 500 km over de Duitse grens gaat. We snappen dat alle knooppunten fietsen een beetje veel is, maar gelukkig hebben wij de mooiste routes al voor u geselecteerd. Wees creatief en geniet van het unieke Twentse Landschap!

9. Je kunt meerdere korte reisjes maken

Kortere reistijd betekent meer tijd voor meerdere reisjes. Hoewel we normaal gesproken misschien 2 weken op de camping in Frankrijk zitten of een maand door Zuid-Amerika reizen, kunt u kiezen voor meerdere korte reisjes. Een weekendje culinair in ’t Kruisselt of een midweek fietsen en golfen. Het kan allemaal door u tijd een beetje te verdelen. Door verschillende tripjes te maken, houd u het vakantiegevoel ook langer vast!

10. Je hoeft de Nederlandse gastronomie niet te missen

Bitterballen, boerenfriet met huisgemaakte mayonaise en hagelslag zijn slechts enkele van onze favoriete etenswaren die ze in het buitenland vaak niet kennen. Tijdens een vakantie in ons hotel zult u geen buitenlandse menu’s te hoeven ontcijferen en kunt u gewoon vanaf zes uur aan tafel in onze Eetkamer. Wel zo Ideaal!

Terug naar overzicht

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen