01. Hotel Golf 2

Linda Kampman-Piening

Voordelen van Golfen in Twente

Inhoudsopgave

  1. Waarom een golfvakantie boeken bij Hotel ‘t Kruisselt?
  2. Boek een Golfarrangement en combineer het sportieve met het aangename hier in Twente!

In Twente liggen een aantal goede golfbanen en het mooie landschap van Twente is ideaal voor een weekend weg. Beginnen met golfen of uw handicap verlagen in een ontspannen sfeer doet u in Twente. Sla een hole in one op de mooiste golfbanen van Nederland! Voornemens om te Golfen in Twente? Combineer dan uw golfuitje met een verblijf bij het charmante Hotel ’t Kruisselt.

01. Hotel Golf 2

 

De natuurgebieden van Twente bieden een prachtig decor voor professionele golfbanen met verschillende moeilijkheidsgraden. De prachtige golfbanen zorgen gegarandeerd voor veel golfplezier, maar ook de nodige golf uitdaging voor de echte golfliefhebbers. Combineer uw golfuitje met een verblijf bij het charmante Hotel ’t Kruisselt.

Waarom een golfvakantie boeken bij Hotel ‘t Kruisselt?

Golfen is goed voor de fysieke conditie
Wandelen is een veilige manier van sporten. Naast het vele lopen vereist de golfswing beweging waarvoor u het hele lichaam moet inzetten. Ten eerste u armen, maar zeker ook uw benen en rug. U krijgt tijdens een dagje op de golfbaan behoorlijk wat beweging. Het grote voordeel is namelijk dat u wel veel beweegt, maar dat u hiervoor niet in het zweet hoeft te werken.

Voor het opbouwen van een goede fysieke conditie maakt het niet uit of u nu sprint, hardloopt of wandelt, zoals bij golf het geval is. U moet het wel erg bont maken als u bij het golfen ernstige blessures wilt oplopen.

Golfen is goed voor de mentale conditie
Naast flinke fysieke training kost golfen ook de nodige mentale inspanning. Golfen biedt namelijk voortdurend een mentale uitdaging, omdat u continu voor een dilemma’s komt te staan en u zelf voor een creatieve oplossing moet zorgen. Bij andere balsporten rolt de bal in een bepaalde richting of neemt iemand anders de bal over. Bij golf ligt de bal in het gras rustig op u te wachten totdat u met een oplossing komt. De mentale denkvaardigheden die u tijdens het golfen moet inzetten worden over het algemeen echter niet per se gezien als belastend, maar als ontspannend. In combinatie met lichamelijke beweging is golf echt een sport voor mensen die last hebben van stress en even willen ontspannen.

Golfen is goed voor de sociale contacten
Last, maar zeker not least, zijn er maar weinig sporten die u gezellig keuvelend kunt beoefenen en waarbij u het helemaal niet over de sport zelf hoeft te hebben. Juist daarom wordt golf in het zakelijk circuit veel gebruikt door zakenlieden om hun netwerk te onderhouden of uit te breiden. Golf biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en na het golfen kunt u verder socializen op het Tuinterras, in onze Eetkamer of aan de bar in de Huiskamer.

Maar waarom golfen in Twente?
Golfen in Twente…. Een paar dagen in een andere omgeving sportief bezig zijn en u vervolgens in de watten laten leggen. Een unieke combinatie tussen een geweldige golfbaan, Het Rijk van Sybrook en een gastvrij en gemoedelijk hotel, Hotel ’t Kruisselt.

Hotel ’t Kruisselt
Verscholen achter eeuwenoude eiken, gelegen in een prachtig natuurgebied en op steenworp afstand van de Tankenberg treft u Hotel ’t Kruisselt aan. Een gerenommeerd familiehotel gevestigd in een voormalige textielvilla. Wanneer u voor ’t Kruisselt kiest, kiest u voor kwaliteit, rust en een gemoedelijke sfeer. Rondom het hotel ligt de 9 holes par 3 golfbaan. Korte, maar zeer uitdagende holes met geaccidenteerde greens. Hoeveel birdies weet u te maken? Ga de uitdaging aan!

Golfbaan Het Rijk van Sybrook – Opvallend gastvrij en bijzonder mooi!
Golfbaan Het Rijk van Sybrook heeft alles waar Twente trots op is.

De volwassen 27-holes golfbaan ligt op een oud landgoed in een bosrijk gebied. Verschillende holes bieden uitzicht op een typisch Twents coulisselandschap, terwijl andere omsloten worden door prachtige bospercelen. In de baan zijn uitdagende waterpartijen geïntegreerd die geregeld in uw spel komen en iedere golfronde tot een beleving maken. De volgroeide rododendrons vormen een lust voor het oog in bloeitijd. Vanuit het gezellige clubhuis heeft u een mooi uitzicht op de golfbaan en de schitterende natuur. U bent van harte welkom op Golfbaan Het Rijk van Sybrook om te ervaren hoe mooi golf kan zijn.

Boek een Golfarrangement en combineer het sportieve met het aangename hier in Twente!

Nog niet overtuigd? We sommen de voordelen van golfen bij ’t Kruisselt en golfen in Twente graag nog even voor u op:

  1. Golfers leven gemiddeld langer (na Zweeds onderzoek bron:Startendegolfers.nl)
  2. Wandelen is een veilige manier van sporten
  3. Golf is een calorieën-burner (gemiddeld 718 caloriën per 9 holes!)
  4. Lage kans op blessures door professionele begeleiding
  5. Golf zorgt voor verlaging van het stressniveau.
  6. Golf is goed voor de sociale contacten (naast de wekelijkse wedstrijden organiseert ’t Kruisselt meerdere thema-avonden, zoals een BBQ avond, een Italian night en Glow in the Dark golf)
  7. Strategisch denken stimuleert het geheugen (u leert gauw genoeg termen als stableford, birdy en handicap)
  8. ’t Kruisselt als clubhuis staat garant voor een gezellige ochtend of middag golfen. En door de compacte en uitdagende 9-holes par 3 baan is het clubhuis altijd dichtbij!

Tot gauw in Twente bij Hotel ’t Kruisselt!

Terug naar overzicht

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen