Streekmarkt Image 201701051442191

Nicole Nijhuis

Twentse lekkernijen: proef streekproducten van eigen bodem

Inhoudsopgave

  1. Milk Company
  2. Boerderijwinkel De Veltmaat
  3. IJsboederij 't Loarboerke
  4. Landgoed Kaamps
  5. Distilleerderij Horstman
  6. Shiitake kwekerij Masselink
  7. De Manderveense Aardbei
  8. Buffalo Farm Twente
  9. Landwinkel en fruit- en workshopboerderij 't Düvelshöfke
  10. Othmar Brouwerij

Kom optimaal de sfeer van Twente proeven en beleven bij de lokale ondernemers. Laat u verrassen door verschillende Twentse lekkernijen, van eigen bodem uiteraard.

Milk Company

In De Lutte staat een kleinschalig zuivelfabriek de Raw Milk Company, met daarnaast de winkel Melk & Honing waar u terecht kunt voor al uw dagelijkse biologische boodschappen. De zuivel is gemaakt van biologische melk van overwegend gras gevoerde koeien. Omdat er niet wordt gepasteuriseerd of gehomogeniseerd blijven alle vitaminen, enzymen en eiwitten intact. Door het fermenteren zitten er levende bacteriën en gisten in in de zuivel, en dat is een weldaad voor onze darmen en immuunsysteem.

Boerderijwinkel De Veltmaat

De boerderij ligt aan de rand van natuurgebied ‘De Duivelshof’ tussen Losser en De Lutte.
De limousin runderen grazen veel op grond van natuurmonumenten wat goed is voor hun motto: Puur Natuur!
De grond wordt niet bespoten tegen onkruiden of dergelijke en wordt bemest met stro-mest uit onze eigen potstallen.
Ze hebben alles in eigen beheer zodat ze constant de controle hebben. Vanaf het transport naar het slachthuis tot en met het afsnijden en inpakken van het vlees .
Verder maken ze in hun eigen worstmakerij allerlei producten als verse en droge metworsten, limoburgers, gehaktballen en natuurlijk de ‘Twentse baklever’. Ook maken ze verschillende soorten vleeswaren met als specialiteit het ‘neagelhoalt’

IJsboederij ’t Loarboerke

Sinds 1999 wordt bij IJsboerderij ’t Loaboerke ambachtelijk ijs bereid. De naam ’t Loaboerke komt voort uit het feit dat in Twente veel boerderijen een erf naam hebben. De erfnaam van deze boerderij is “Loaboer”, wat Twents is voor boerderij in het bos. ’t Loaboerke is dan ook in een prachtige, bosrijke omgeving gelegen waar veel fiets- en wandelroutes langs komen. ’t  Loaboerke ligt aan de Duivelshofbosweg. Deze loopt door een bosrijk gebied dat tussen Oldenzaal, Losser en De Lutte ligt.

Landgoed Kaamps

Op het Landgoed in hartje Twente kunt u met eigen ogen bekijken hoe de lekkerste kazen en zuivelproducten gemaakt worden. Kaamps deelt met alle liefde het proces van gras tot kaas in de belevingsboulevard die op eigen gelegenheid te bezoeken is. Mocht u nou heel nieuwsgierig zijn naar de eindproducten? Dan is een bezoekje aan de winkel ook zeker een aanrader! Of u hier nu kiest voor jonge of oude kaas, kruidenkazen, de verrassende speciaalkazen van Boer’n Trots of de Boer Herbert zuivelproducten zoals melk, boter en kwark, alles is vers gemaakt op eigen Landgoed en dat kunt u proeven!

Distilleerderij Horstman

Distilleerderij Horstman is al jaren een begrip als het gaat om eerlijke en pure Nederlandse distillaten. Of het nu draait om een lekkere ambachtelijke likeur, een kruidige gin, een pure jenever of een veelzijdige whisky. Alle producten worden volgens ambachtelijke receptuur gemaakt en alle dranken komen uit eigen distilleerderij. Vanzelfsprekend worden grondstoffen en bronwater van eigen bodem gebruikt. Een keer meekijken in de distilleerderij en/of de unieke en pure smaakbeleving van Horstman meemaken tijdens een proeverij? Maak een afspraak en kom langs, meesterstoker Johan neemt u graag mee in zijn magische wereld.

Horstmann

Dagelijks vers en biologisch geteeld. Én dat proeft u! Uniek in Nederland zijn de shiitake producten, die veelal via een ambachtelijke wijze bereid zijn. Naast de verkoop van shiitake paddenstoelen, hebben zij de shiitakes in heerlijke producten verwerkt: shiitake soep, shiitakeburgers en meer. Kom ‘het kleinste winkeltje van Twente’ bezoeken voor heerlijke shiitake producten.

De Manderveense Aardbei

Misschien wel het meest vruchtbare stukje grond van Twente: ontdek de Manderveense Aardbei! Kom zelf vruchten plukken, maak een ritje door de drive-in of geniet op het terras van al hun lekkers.

Buffalo Farm Twente

Vanaf de lente zijn de buffels weer te zien in de weide rondom de boerderij. Imposante zwarte dieren met prachtige horens op hun hoofd. De melk verwerken ze tot heerlijke buffelmozarella, ricotta, yoghurt, half harde kazen, fior di latte en meer. In de zomermaanden worden er zelfs ijsjes gemaakt.

Landwinkel en fruit- en workshopboerderij ’t Düvelshöfke

Bij Landwinkel en fruit- en workshopboerderij ’t Düvelshöfke is een zelf pluk fruitkwekerij en Landwinkel. In de Landwinkel zijn naast eigengemaakte jam, saus en likeur veel streekproducten te vinden.

Othmar Brouwerij

In koperen ketels, die zich in het midden van Gasterij Oatmössche bevinden, brouwen ze bieren op ambachtelijke wijze. Volgens de oeroude brouwwijze, het Duitse ‘Reinheitsgebot’, brouwen ze het bier met slechts vier natuurlijke ingrediënten: water, hop, mout en gist. Hierdoor ontstaat een bier vol van smaak en zonder toevoegingen. In deze moderne brouwerij staat duurzaamheid voorop en gebruiken ze zoveel mogelijk lokale producten.

Terug naar overzicht

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen