Kopie Van Kopie Van Kopie Van Kopie Van Kopie Van Neutral Elegant Family Photo Happy Easter Postcard (1)

Nicole Nijhuis

Koffietijd! Vijf heerlijke tips voor een goede kop koffie (of thee) in Twente!

Inhoudsopgave

 1. Wat zijn eigenlijk de voordelen van koffie?
 2. Theehuis Dennenoord
 3. Svens
 4. Pieck Fijn
 5. ‘t Theeluttke
 6. Huiskamer 't Kruisselt

In een knus cafeetje of een fijn restaurantje, waar de aroma’s van versgemalen koffiebonen de lucht vullen, vindt u de ware essentie van warme gezelligheid. Het zachte geroezemoes van stemmen vermengt zich met het geluid van stoom die de melk voor cappuccino verwarmt. De gastheer of gastvrouw bereidt voor u de heerlijkste koffiecreaties. Menig gast bij ’t Kruisselt herkend inmiddels het geluid van het stoompijpje van onze koffiemachine. De wereld lijkt even tot rust te komen terwijl u geniet van de magie van een vers gezet kopje koffie. U geniet niet alleen van de koffie, maar ook van de kleine geneugten van het leven.

Wat zijn eigenlijk de voordelen van koffie?

Koffie is wereldwijd geliefd vanwege de opwekkende effecten. De voordelen van matige koffieconsumptie zijn onder meer:

 • Verbeterde alertheid: Koffie met cafeïne helpt om wakker en alert te blijven.
 • Fysieke prestaties: Cafeïne kan sportprestaties verbeteren.
 • Antioxidanten: Koffie bevat antioxidanten die ontstekingen verminderen.
 • Ziekterisico: Matige consumptie kan het risico op diabetes, Parkinson en bepaalde kankers verminderen.
 • Leverbescherming: Het kan de lever beschermen tegen aandoeningen.
 • Positieve stemming: Koffie stimuleert de aanmaak van neurotransmitters en verbetert de stemming.
 • Metabolisme: Het kan het metabolisme tijdelijk versnellen, wat helpt bij gewichtsbeheersing.
 • Cognitieve functie: Koffie verbetert geheugen en aandacht.

Houd echter rekening met persoonlijke tolerantie en matiging, aangezien te veel cafeïne bijwerkingen kan veroorzaken. Geniet met mate en overleg met een arts als u vragen hebt over uw koffieconsumptie.

Twente is bij uitstek dé locatie voor liefhebbers van een high tea, lekkere lunch en een goed kop koffie. We delen graag deze leuke adresjes met u! Het is koffietijd!

Theehuis Dennenoord

Het Theehuis is georiënteerd op de traditionele Engelse keuken, van ontbijt tot aan de originele High Tea & Afternoon Tea. Het is een landelijk gelegen sfeervol houten pand in de bosrijke omgeving tussen Vasse en Ootmarsum één van de mooiste gebieden in Twente. Een ideale plek om uit te rusten na een heerlijke wandeling of fietstocht.
Nutter |

Naar de website

Svens

Espressobar waar met passie en zorgvuldigheid de koffiebonen, thee en huisgemaakte lekkernijen worden geselecteerd en bereid.
Sven heet u van harte welkom bij Svens, een espressobar in het voormalige pand van de ‘Van Benthem sigarenhandel’, aan de Grootestraat 30 in het centrum van Oldenzaal.
Oldenzaal |

Naar de website

Pieck Fijn

De naam zegt het al: het is hier fijn! Want oh… voor heerlijke koffie, thee en gebakjes moet je hier zijn! Eigenaresse Lindsey, staat elke dag voor u klaar met heerlijke huisgemaakte taartjes, bonbons en andere lekkernijen.
Ootmarsum |

Naar de website

‘t Theeluttke

´t Theeluttke is een hartstikke gezellig theehuis, gelegen in het prachtige en idilyische De Lutte. Het knusse pandje is aangekleed in de Engelse stijl, het interieur hebben ze klassiek gehouden, maar met een moderne knipoog! Alles is er aan gedaan u het zo gezellig mogelijk te maken!
De Lutte |

Naar de website

Huiskamer ’t Kruisselt

’t Kruisselt beschikt over een leuke koffiekaart met diverse creaties. Probeer bijvoorbeeld eens de Twentse koffie met een kleintje Twents Kuiernat. Of probeer Grootvaders koffie, met een likeurtje naar receptie van de grootvader van Barman Hans. De Beukenhorst koffiebonen worden vers gemalen!
De Lutte |

Naar de website

Terug naar overzicht

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen