Kopie Van Kopie Van Kopie Van Neutral Elegant Family Photo Happy Easter Postcard (2)

Marleen de Ram

Kersttoef maken met Marleen

Inhoudsopgave

 1. Kersttoef maken
 2. Wat heeft u nodig:
 3. Hoe te maken:

Sinds 2021 is Marleen werkzaam bij Hotel ’t Kruisselt als kamerdame. Dit doet zij naast haar bloemstyling bedrijf, zo maakt Marleen diverse bloemstukken van snijbloemen, maar ook van zijdebloemen. Daarnaast verzorgd ze elk jaar, samen met collega Evelien, de kerst en paasstukjes in het hotel. Dit jaar neemt ze u graag mee in het maken van een kersttoef! Het woord is aan Marleen:

Kersttoef maken

Deze kersttoef geeft een extra warm welkom in kersttijd, zeker als u hem op of bij de voordeur hangt. Ik gebruik allerlei verschillende soorten kerstgroen. Maak zelf deze feestelijke kersttoef van natuurlijke eenvoud, het is niet moeilijk om te maken.

Succes!

Wat heeft u nodig:

  • Een grote dennenappel
  • Diverse soorten groen, zoals dennentakken, coniferen, hedera, hulst
  • Een stuk jute touw
  • Binddraad (bij diverse tuincentrums te krijgen)
  • Knipschaar
  • Snoeischaar
  • Eventueel een lijmpistool om wat accessoires toe te voegen (bij deze toef, kerstballetjes)

Kersttoef 1

Hoe te maken:

Stap 1

Bevestig met binddraad een grote dennenappel aan het uiteinde van het touw. U gaat langs de schubben van de dennenappel en maakt een knoopje, zodat het touw goed vast zit aan de dennenappel. De dennenappel hangt nu op de kop. U maakt het jute touw op de gewenste grootte en maakt hier boven aan een lusje in. Dit is om het later op te hangen.

Kersttoef 2

Stap 2
U pakt nu 3 verschillende takjes (niet te groot) en legt dit op het touw. U bind nu met het binddraad om het touw en de takjes vlak boven de dennenappel. U legt elke keer weer een aantal takjes boven op de vorige takjes, maar dan 1 á 2 cm hoger, zodat u de vorige bindsel niet ziet. Zo werkt u langzaam naar boven, totdat u bijna bij het lusje bent.

Kersttoef 5

 

 

 

 

 

Stap 3
U kunt eventueel nog wat takken tussen voegen doormiddel van het lijmpistool. Hiermee plakt u gelijk het laatste gedeelte mee weg, zodat u het bovenste gedeelte waar u als laatste gebonden hebt niet meer ziet. U kunt ook nog wat leuke accessoires toevoegen op de takken zoals losse kerstballetjes of iets naar eigen keus. Om een leuk effect te creëren kunt u wat spuitsneeuw of glitters op de takken spuiten.

Kersttoef 4

Klaar! Plaats de kersttoef op de voordeur voor een warm welkom in de kersttijd.

Met een warme groet, Marleen

Terug naar overzicht

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Gerelateerde artikelen

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen