Linda Kampman-Piening

Hotel ’t Kruisselt, De Lutte, in Top 10 van wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023

Inhoudsopgave

  Donderdag 10 november 2022 maakte SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bekend. Voor deze wedstrijd, die door de pandemie twee edities heeft overgeslagen, werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Tot en met zondag 6 november konden genomineerde leerbedrijven opdrachten uitvoeren en zo punten scoren om de eerste mijlpaal van de wedstrijd te bereiken: de Top 10 van beste leerbedrijven in Nederland. Hotel ’t Kruisselt uit De Lutte staat in deze Top 10! Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten en zal in december bekend zijn of Hotel ’t Kruisselt zich plaatst voor de Top 3.

   

  Kopie Van Purple Modern Vote For The Best Dj Instagram Post

  Al vele jaren stomen wij jonge professionals klaar voor het horecavak, een prachtig beroep wat helaas al enkele jaren onder druk staat. Wij hopen met het opleiden en enthousiasmeren van jonge mensen impact te kunnen maken en een kentering teweeg te brengen, om zo ook in de toekomst onze gasten te kunnen blijven verwelkomen met oprechte Twentse gastvrijheid en uitstekende service.” aldus Linda Kampman, directeur van Hotel ’t Kruisselt. “We zijn dan ook ontzettend trots dat we nu als genomineerde in de top 10 staan van het Beste Leerbedrijf Horeca. We hopen in de top 3 te eindigen!”  Binnen het team van ’t Kruisselt werken meerdere geschoolde leermeesters, het hotelbedrijf begeleid zowel jonge mensen vanuit het praktijkgerichte onderwijs als hogere hotelschool studenten. Sinds 2017 is Hotel ‘t Kruisselt een gecertificeerd leerbedrijf.

  De wedstrijd die SVH namens de horecabranche organiseert, startte begin september met de nominatieronde. Leermeesters, studenten, leerlingen, docenten en medewerkers uit de horeca konden tijdens deze ronde hun favoriete leerbedrijven opgeven voor de felbegeerde titel. Genomineerde leerbedrijven maakten vervolgens opdrachten om te laten zien waarom zij de titel verdienen. De wedstrijdcommissie Beste Leerbedrijf Horeca feliciteert Hotel ’t Kruisselt en alle genomineerde leerbedrijven. Een nominatie voor deze titel is een blijk van waardering richting het leerbedrijf. Een bijzondere prestatie waar het hele bedrijf zeer trots op mag zijn.

  Het opleidingsklimaat, de betrokkenheid van het leerbedrijf bij de leerling en de visie op opleiden, zijn punten waar de leerbedrijven tijdens de eerste ronde van de wedstrijd op worden beoordeeld. Een videopitch, het opleidingsplan en een testimonial van een leerling zijn belangrijke onderdelen. Daarnaast konden leerbedrijven extra punten scoren met bonusopdrachten door onder andere hun netwerk op ludieke wijze op te roepen op ze te stemmen. De punten van al deze opdrachten samen bepaalden de plek van het leerbedrijf in de ranking.

  Dit is de Top 10 van editie 2022/2023 in alfabetische volgorde:

  • De Hof, Renswoude
  • De Werf, Veere
  • Het Noorden van Aalten, Aalten
  • ’t Kruisselt, De Lutte
  • Nakal, Meijel
  • Nederheide, Milheeze
  • Ron Gastrobar, Amsterdam
  • TerSpegelt, Eersel
  • The Lemon Tree, Deventer
  • ’t Voorhuys, Emmeloord

  De wedstrijdcommissie is onder de indruk van de hoeveelheid bedrijven die in deze moeilijke tijden voor de sector het leren op de werkvloer een prominente plek geven in het bedrijf. Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie: “We merken dat leerbedrijven die deelnemen aan de wedstrijd vaak al een ontzettend goed opleidingsklimaat hebben en enorm betrokken zijn bij hun leerlingen. Dit zien we onder andere terug in de opleidingsplannen, waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling en groei van de leerling. We zien ook een aantal oude bekenden terug in de Top 10. Deze bedrijven blijven zichzelf continu verder ontwikkelen als leerbedrijf en vallen hierdoor ook dit jaar in positieve zin weer op binnen de wedstrijd.”

  Waarom deze wedstrijd zo belangrijk is
  De partijen die samen in de wedstrijdcommissie zitten, zien allen het belang van opleiden op de werkvloer en ondersteunen bedrijven om leerlingen en andere medewerkers via begeleiding en opleiding beter te maken. Het doel van de wedstrijd sluit goed aan op hun visie en doelen, variërend van een veilige leer- en werkomgeving tot het vergroten van de vakbekwaamheid in de branche als geheel en van individuele medewerkers in het bijzonder. “Leerbedrijven en goede leermeesters zijn van groot belang om dit doel te bereiken. Voor een leerling die voor het eerst ervaring opdoet als horecamedewerker, kunnen zij een groot verschil maken. Zij hebben een voorbeeldrol en drukken daarnaast een belangrijke stempel op de vaardigheden en houding van de leerling ten opzichte van het horecavak. Goede leermeesters en leerbedrijven zijn daarom onmisbaar om een nieuwe generatie op te leiden. Dat is dan ook de reden dat SVH deze wedstrijd namens de branche organiseert”, aldus Eshuis.

  Verdere wedstrijdverloop
  De leerbedrijven uit de Top 10 worden deze maand bezocht door een commissielid van de wedstrijd. Dit om een goede indruk te krijgen van het leerbedrijf. Daarnaast gaat het commissielid tijdens het bezoek in gesprek met leerlingen en leermeesters over de uitvoering van de opleidingsplannen en de opleidingsvisie.

  De ervaringen van de commissieleden worden besproken in de voltallige wedstrijdcommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, de MBO Raad en eerdere winnaars van de wedstrijd Van der Valk Sassenheim-Leiden en ’t Havenmantsje. Op basis van de top 10-ranking en de ervaringen van de commissieleden met de leerbedrijven, bepaalt de wedstrijdcommissie welke drie leerbedrijven een plek in de finale bereiken.

  De beste leermeester
  De rol van de leermeester wordt dit jaar opnieuw onder de aandacht gebracht: zij maken kans op de titel Beste Leermeester Horeca 2022/2023. De beste leermeester komt in beeld bij het commissiebezoek aan de leerbedrijven die de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca bereiken. Dat de beste leermeesters vaak bij één van deze beste leerbedrijven werken, is niet zo gek. Deze leerbedrijven beseffen hoe waardevol de leermeester is en investeren daarom ook in zijn of haar vaardigheden. Opleiden geldt namelijk niet alleen voor leerlingen, ook de leermeester zelf is nooit uitgeleerd. De beste leermeesters nemen de tijd en ruimte om zowel uit zichzelf, als uit hun leerlingen het beste naar boven te halen.

  Winnaar 2022/2023
  Het winnende leerbedrijf en de winnende leermeester worden tijdens de finale op de Horecava in 2023 bekendgemaakt. Dit leerbedrijf mag niet alleen een jaar lang de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 dragen, maar wint ook de award met bijbehorend muurschildje. Daarnaast mogen zij een dag meelopen met een SVH Meester naar keuze inclusief heerlijk verzorgde lunch en ontvangen zij een op maat gemaakte academy boordevol nieuwe e-learnings van SVH.

  Bekijk de volledige lijst met erkende leerbedrijven die genomineerd zijn voor de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 op www.besteleerbedrijfhoreca.nl/ranking
  Kijk voor meer informatie over de wedstrijd op www.besteleerbedrijfhoreca.nl

  Eerdere winnaars Beste Leerbedrijf Horeca
  2019/2020: ’t Havenmantsje in Harlingen
  2018/2019: Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden
  2017/2018: Het Hooihuis in Roosendaal
  2016: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station
  2015: Vroeg in Bunnik
  2014: Stempels Haarlem
  2013: Hotel Greenside Texel
  2012: McDonald’s Nederweert
  2011: Sheraton Amsterdam Airport Hotel
  2010: Golden Tulip Tjaarda Oranjewoud
  2009: Conferentiehotel Willibrordhaeghe
  2008: Restaurant Smits Koffiehuis in Amsterdam
  2007: Landgoed De Wilmersberg in De Lutte

  Eerdere winnaars Beste Leermeester Horeca
  2019/2020: Nita Huning-Koster van Het Noorden van Aalten

  Terug naar overzicht

  01b. Welkom Nicole

  Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

  Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

  Neem contact op

  Wil je dit artikel delen?

  Gerelateerde artikelen

  Ffv 9126

  Ontvang (per post) onze brochure

  We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

  Brochure aanvragen