Nederlands Aardolie Maatschappij

Na de oorlog werd de villa door de Palthes verhuurd aan de Nederlands Aardolie Maatschappij, beter bekend als de NAM. Een bewoonster van Oldenzaal vertelde mij haar verhaal:

Mw Van De Lith Keemink

Dit mooie meisje is 13 jaar op deze foto, de foto is omstreeks 1947 gemaakt op ’t Kruisselt. U ziet de villa op de achtergrond. Sinds 1946 woonde Mw. Adrie Keemink samen met haar ouders op de eerste en tweede verdieping van Villa ’t Kruisselt. Haar broertje werd op 1 januari 1947 geboren, in de huidige kamer 6, toen de slaapkamer van haar ouders. Volgens moeder was de spontane zwangerschap te wijten aan de schone lucht en gezonde grond van Twente.

Vader Keemink vertrok in de oorlog van Rotterdam naar Oldenzaal, om een nieuwe vestiging van de NAM op te zetten. Na de oorlog kwamen ook zijn vrouw en de jonge Adrie over, ze betrokken ’t Kruisselt. Beneden, in het voormalig Huize Kruisselt, woonde directeur Houtzager. En aan de andere zijde familie Kuiper. Eveneens werkzaam bij de NAM. Adrie heeft mooie herinneringen aan haar tijd in ’t Kruisselt. Haar broertje werd geboren en ze nodigde vriendinnen uit om te tennissen op de voormalige tennisbaan in de tuin. In 1953 verhuist het gezin naar Oldenzaal. Adrie trouwt later met meneer Van der Lied en startte een gezin, ze woont nog steeds in Oldenzaal.

Medio jaren ’50 komt de villa leeg te staan en raakt het in verval.

006

01b. Welkom Nicole

Wenst u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem dan contact op met onze receptiemedewerkers via 0541 551 567 of mail naar info@kruisselt.nl

Neem contact op

Wil je dit artikel delen?

Ffv 9126

Ontvang (per post) onze brochure

We informeren u graag over Hotel, Restaurant & Golfclub ’t Kruisselt. Alle actuele informatie leest u op onze website, maar ontvangt u graag een folder van het hotel is dat uiteraard mogelijk! Geef uw gegevens op via onderstaande button en u ontvangt binnen een week de brochure in uw brievenbus!

Brochure aanvragen