Eendenborst met knolselderij door Chef Brian
Eendenborst met knolselderij (2 personen)
Dek de tafel, poets het bestek op, steek een kaarsje aan en schenk een mooi glas wijn in. Geniet vervolgens samen van dit heerlijke november gerecht!
Daar gaan we, de volgende ingrediënten heeft u nodig:
- 2 eendenborsten
- 1 knolselderij
- 1 eetlepel roomboter
- 1 kippenbouillon blokje
- Zout/peper
- Water
Heeft u alles op het aanrecht gezet? Dan starten we met de voorbereiding:
- Maak de knolselderij schoon door de onderkant en bovenkant eraf te snijden.
- Snijd de zijkanten van de knolselderij er ook af (dit kan je eventueel door goed te wassen nog gebruiken voor een bouillon).
- Snijd kleine blokjes van de knolselderij, circa 1 bij 1 centimeter.
- Doe de blokjes in een pan met een eetlepel roomboter, een snufje peper en het blokje kippenbouillon.
- Voeg zoveel water toe dat de gesneden knolselderij net onder staat.
- Kook dit op laag vuur gaar en pureer het met een staafmixer.
- Voeg zout en peper toe naar smaak.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).
De voorbereiding is klaar, dan gaan we nu door met de bereiding.
- Leg de eendenborsten op de vetkant op de snijplank, dep ze af met keukenpapier.
- Wrijf met je vingers langs het vlees, zodat het vet wat los komt.
- Snijd met een scherp mes langs het vlees het overtollige vet langs de randen weg.
- Draai de eendenborsten om en snijd diagonaal het vet zachtjes in.
- Draai de eendenborst een kwart en snijd weer diagonaal voorzichtig in het vet, zodat je ruitjes krijgt.
- Zet een pan op het vuur en zorg dat deze goed heet is.
- Zet het vuur laag, leg de eendenborsten op de huid in de pan, en bak deze mooi goudbruin aan.
- Draai de eendenborsten om en schroei deze dicht.
- Schuif ze in de oven en gaar ze in 7 minuten mooi rosé.
- Haal ze naar 7 minuten uit de oven en vouw ze in aluminiumfolie om ze te laten rusten (circa een 4 minuten).
- Haal ze uit het aluminiumfolie en doe er peper en zout op naar smaak.
- Trancheer de eendenborsten in mooie plakken, en serveer hier de knolselderij puree bij.
Eet smakelijk!
Veel Succes met het maken van dit heerlijke gerecht. En uiteraard is deze goed uit te breiden met rozemarijn aardappeltjes uit de oven en gekookte broccoli!
Met culinaire groet,
Chef-kok Brian Pol
Terug naar overzichtBoek direct bij het hotel, telefonisch of online en u betaalt nooit reserveringskosten!