Boeken Bellen
Beschikbaarheid laden
Check beschikbaarheid

Primeur is voor Twente: de eerste editie Landelijke Leesclub Dag | Tijdens Lutterzand Literair in De Lutte

Na het doorslaand succes van het interactieve literatuurfestival Lutterzand Literair 2019, vindt op zaterdag 25 en zondag 26 januari de tweede editie plaats. In misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland; het Lutterzand in De Lutte (gemeente Losser). Bij velen uit Twente bekend als wandel- , fiets- en speelgebied met kinderen en/of de hond.

Lutterzand Literair combineert literatuur, natuur en erfgoed. De auteurs zitten in bijzondere (erfgoed) locaties verdeeld over het natuurgebied en gaan in gesprek met de festivalbezoekers. De bezoekers rouleren en worden, als zij wandelend door de natuur van de ene locatie naar de andere gaan, verrast door optredens. Zo doen niet alleen de uit Enschede afkomstige diedichters mee, maar ook André Kerver, Bert van der Veen en Marcel le Blanc, Alludens Enschede met een verhalenverteller en het Oost Nederlands Klarinet Kwartet. Uit Oldenzaal verzorgt Hydra Theater het locatietheater.

De schrijvers die op zaterdag optreden zijn internationaal bekend: Jaap Scholten, Marcel Möring, Marc Reugebrink en de Libris Literatuurprijswinnaar 2019 Rob van Essen. Ook vinden de finales van de schrijfwedstrijd plaats, die is uitgeschreven door de TC Tubantia. De finalisten worden ‘live’ beoordeeld door hoofdredacteur Martha Riemsma en stercolumnist van de Volkskrant, Jean-Pierre Geelen.

Bedenker en organisator Dorine Holman, eigenaar van Het Schrijvershuisje Lutterzand, reageert enthousiast als haar gevraagd wordt waarom ze in deze tijd van het jaar een festival opzet. ‘Juist in januari! In de zomermaanden zijn er al zoveel festivals. En aan het begin van het jaar, na alle feestdagen, in een wat dooie tijd, is het leuk om er op uit te gaan. Bij Lutterzand Literair worden lezingen, die natuurlijk binnen zijn, gecombineerd wandelen in de natuur. Het is een ander soort literatuurfestival dan gebruikelijk. Dat merk ik aan de inschrijvingen. Mensen komen letterlijk uit heel het land. Ook al omdat we op beide dagen een topprogrammering hebben. Met o.a. op zondagmorgen Jan Terlouw die in gesprek gaat met hoogleraar Peter-Paul Verbeek van de UT.’

‘En op zondagmiddag vindt bovendien de eerste editie van De Landelijke Leesclub Dag plaats. Een landelijke primeur. In ons mooie Twente. Op hetzelfde moment spreken er tientallen mensen in verschillende vakantiehuisjes en kleinere erfgoedlocaties met elkaar over een boek dat ze vooraf hebben gekozen. Bijvoorbeeld de biografie van Willem Wilmink. Daar praten ze ongeveer 1,5 uur over, net als bij een gewone leesclub. Maar in dit geval is de schrijver erbij aanwezig! Naast Elsbeth Etty zjjn Rob van Essen, Lize Spit, Josha Zwaan en Renske Hillen aanwezig. Stuk voor stuk schrijvers van boeken die het heel goed doen bij leeskringen. Ik verheug me hier erg op. Want een dergelijk evenement bestaat nog niet.’

Kaarten zijn verkrijgbaar op www.lutterzandliterair.nl. Een dagkaart voor zaterdag is € 27,50, voor het zondagochtendprogramma betaal je € 15 en een passe-partout is slechts € 37,50. De kaarten voor de Landelijke Leesclub Dag zijn € 20. Alle type kaarten zijn inclusief catering. Natuurlijk is er gelegenheid om boeken te laten signeren door de aanwezige auteurs. Boekhandel Broekhuis is aanwezig met boeken van alle schrijvers.

Terug naar overzichtBoek direct bij het hotel, telefonisch of online en u betaalt nooit reserveringskosten!
't Kruisselt
Twente
WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann